Om torkad svamp

 

Vad är torkad svamp?

Det är samma goda svamp som färsk, men den har mycket lång hållbarhet och har därför alltid lika god smak och är alltid redo när du vill tillaga den. Den torkade svampen är unik just på grund av sin hållbarhet och för att den är så enkel att transportera, lagra, bara ha hemma, ha med på resan …. nämde vi att den är snabb att tillaga och smakar fantastiskt.

Hur tillagas svampen?

Vid tillagning är det helt enkelt att plocka fram den mängd man behöver. Lägg svamparna i blöt tills de blir mjuka, eller smula ner dem direkt i såser, soppor och grytor. Man kan även smaksätta ytterliggare genom att blötlägga i annat än vatten. Vi i familjen Bergströms brukar tex blötlägga i sherry, vin, buljong eller direkt i en sjudande sås.

Hur torkas svampen?

Torkning är enligt oss den allra bästa konserveringsmetoden då den behåller smak och konsistens mycket länge. Vi vill att du ska kunna förgylla din matlagning när det passar dig och inte när det passar svampen. Det bästa och billigaste sättet att bevara svamp är att torka den. Då kan man ta tillvara obegränsade mängder, och som dessutom håller sig i åratal. Man kan också spara det dyrbara utrymmet i frysskåpet till bär och dylikt. Torkad svamp kräver inte energi under lagringstiden, som frysta matvaror gör. Vid torkning av svamp måste man vara noga med kvalitén.

 

 

Men som du säkert förstår så är det smidigaste och säkraste sättet att få tag på torkad svamp att helt enkelt köpa Bergströms kvalitetsäkrade torkade svamp av toppkvalitet direkt i butik.